11 نکته مهم برای انتخاب دامنه مناسب برای کسب و کارتان

انتخاب دامنه مناسب اولین قدم برای شروع کسب و اینترنتی است، با من همراه باشید تا 11 نکته مهم انتخاب دامنه مناسب را بررسی کنیم.

قبل از هر چیز باید بگوییم که انتخاب دامنه مناسب قدمی به سوی پیروزی شماست اما تمام راه نیست و برای رسیدن به هدفتان تلاش کنید و داشتن افراد متخصص در زمینه به شما کمک دو چندان خواهند کرد. اما انتخاب دامنه چگونه برروی پیروزی یا شکست ما تاثیر میگذارد؟! علت اینجاست که برای مثال شما میخواهید کسب و کاری در زمینه فروش کالای دیجیتال راه اندازی کنید اما نام دامنه ایی که برای سایت خود انتخاب کرده اید ربطی به فروش کالای دیجیتال یا کسب و  کار شما ندارد، مشکلی که به وجود می آید این است که مخاطب های شما برخلاف انتظار شما به جای به خاطر سپردن نام دامنه شما و بازگشت دوباره برای خرید شما را به فراموشی میسپارد. مشکل دوم این است که برای تغییر نام دامنه هم باید هزینه های زیادی بپردازید هم در گوگل رتبه ای که بدست آورده بودید از دست خواهد رفت و برای تبلیغات بیرون از سایت نیز هزینه های زیادی بپردازید تا بتوانید جایگاه گذشته خود را بدست آورید. یک ضرب المثل بین ما ایرانی ها وجود دارد ((پیشگیری بهتر از درمان است)) پس چه بهتر که بجای درمان پیشگیری کنیم و در انتخاب نام دامنه دقت بیشتری کنیم و در صورت امکان از افراد با تجربه در این زمینه کمک بگیریم.

بریم به این 11 نکته بپردازیم:

خلاصه 11 نکته مهم برای انتخاب دامنه مناسب:

  1. انتخاب دامنه با پسوند .com
  2. انتخاب دامنه ای که کلمه کلیدی کار شما را در خودش داشته باشد
  3. بهتر است دامنه خود را کوتاه انتخاب کنید
  4. داشتن تلفظ آسان
  5. تک بودن و قابل برند سازی آن
  6. از خطوطی مانند (-) یا به اصطلاح Hyphens استفاده نکنید
  7. از کلماتی که دو حروف یک شکل در کنار هم دارند اجتناب کنید
  8. دامنه شما باید مرتبط با کسب و کارتان باشد
  9. تحقیق در رابطه با دامنه مورد نظر
  10. سریع عمل کنید
  11. بهترین مکان ها برای ثبت دامنه

1- انتخاب دامنه با پسوند .com

تقریبا میشود گفت که پسوند های اصلی و پرطرفدار به این سه ختم میشود .com و .org و .net . البته امروزه پسوند های مختلف دیگری مانند .space و .photography و یا … هم اضافه شده است.

حال چرا دامنه با پسوند .com را انتخاب کنیم؟ زیرا این پسوند طرفدار بیشتری را داراست البته داشتن دامنه های .net و .org نیز میتوانند شما را به خواسته هایتان برسانند اما پسوند .com به دلیل استفاده بیشتر به راحتی در ذهن ماندگار میشود و امتیاز دیگری که دارد برای افرادی که در زمینه تکنولوژی هم سر رشته ای ندارد از .com استفاده میکنند یعنی نام شما + پسوند .com

پیشنهاد من به شما خرید تمام دامنه ها با نام های نزدیک و نوشتار های مختلف و البته خرید دامنه های .net و  .orgاست.

البته هر کشوری برای خود یک پسوند جدا دارد این پسوند در ایران .ir است که طرفدار های خود را دارد البته خرید این دامنه برای بیزینس های بین المللی توصیه نمیشود زیرا به دلیل تحریم های موجود بعضی از امکانات از ما سلب خواهد شد. یک از این امکانات Google Ads است.

2- انتخاب دامنه ای که کلمه کلیدی کار شما را در خودش داشته باشد

همانطور که در ابتدای متن گفته شد انتخاب دامنه ای که با کسب و کار شما همخوانی داشته باشد خیلی مهم است زیرا این کار گوگل و کاربر شما را متوجه زمینه کاری شما میکند و میتواند رنک بهتری برایتان به ارمغان بیاورد، البته انتخاب دامنه ای که این ویژگی را داشته باشد و قبلا توسط شخص دیگری خریداری و ثبت نشده باشد بسیار سخت است. برای حل این مشکل میتوانید با استفاده از پسوند و پیشوند های مناسب و کمی خلاقیت دامنه مناسب کسب و کار خود را بسازید.

3- بهتر است دامنه خود را کوتاه انتخاب کنید

در کنار اینکه نام دامنه مهم است طول آن نیز بسیار مهم است. دامنه ای انتخاب کنید که کوتاه باشد و به خاطر سپردن آن راحت باشد.

بهتر است طول دامنه خود بدون پسوند را کمتر از 15 حرف در نظر بگیرید تا به خاطر سپردن آن راحت باشد.

ناگفته نماند که انتخاب دامنه های طولانی باعث از دست رفتن کاربران خواهد شد زیرا کاربران برای وارد کردن نام دامنه طولانی شما وقت نمیگذارند.

4- داشتن تلفظ آسان

داشتن تلفظ آسان به شما این امکان را میدهد که زمانی که در حین صحبت کردن از شما نام دامنه را بپرسند میتوانید به راحتی نام دامنه خود را به خاطر افراد بسپارید.

اگر شما میخواهید از دامنه خود به عنوان یک ایمیل کاری حرفه ای استفاده کنید پس باید طریقه تلفظ آن آسان باشد برای مثال [email protected] همانطور که میبینید هم تلفظ آسان دارد هم در خاطر براحتی میماند.

5- تک بودن و قابل برند سازی آن

دامنه مناسب است که هم یونیک یا تک باشد هم بتوان با آن برند سازی کرد. قبل از اینکه یک دامنه را خریداری نمایید در زمنیه کاری خود در اینترنت به جست و جو بپردازید و رقیبان خود را ببینید که از چه دامنه هایی استفاده کرده اند. اینکار به شما کمک میکند هم ذهن بازتری برای انتخاب دامنه داشته باشید هم اینکه به اشتباه دامنه انتخاب نمیکنید که قانون کپی رایت را نقض کند.

دامنه خود را طوری انتخاب کنید که بتوانید از آن یک برند بسازید. مانند digikala.com یا amazon.com.

6- از خطوطی مانند (-) یا به اصطلاح Hyphens استفاده نکنید

در انتخاب دامنه مناسب حتما به این نکته توجه کنید دامنه هایی که در آنها از Hyphens یا خط تیره استفاده شده است به خوبی در خاطر نمیمانند. مشکل بزرگتری که این نوع دامنه ها دارند این است که به عنوان اسپم spam شناخته میشوند.

مشکل بعدی این نوع از دامنه ها این است که اگر شما آنها را انتخاب کنید به این معناست که دامنه اصلی قبلا گرفته شده است و کاربران شما را به عنوان یک کپی از دامنه اصلی میدانند که ذهنیت بی اعتمادی در کاربران ایجاد خواهد کرد که شما باید حتما از آن بپرهیزید.

7- از کلماتی که دو حروف یک شکل در کنار هم دارند اجتناب کنید

از کلماتی استفاده کنید که در آن از حروف تکراری استفاده نشده باشد زیرا افراد ممکن است یکی از این حروف را در تایپ فراموش کنند و شانس باز شدن سایت و ترافیک بیشتر از تایپ مستقیم دامنه را از دسته میدهد.

انتخاب دامنه هایی که از دو حرف تکراری در آنها استفاده نشده باشد این ویژگی را نیز داراست که تایپ آسان و برندینگ بهتری دارد.

8- دامنه شما باید مرتبط با کسب و کارتان باشد

این یک روش هوشمندانست که دامنه ای انتخاب کنید که با کسب و کارتان متناسب باشد. این کار به کاربران شما ذهینت حوزه کاری شما را میدهد. البته دامنه را طوری انتخاب نکنید که در آینده امکان افزایش حوزه های فعالیت های خود را از دست بدهید.

برای مثال دامنه ای با عنوان roseblog.com را در نظر بگیرید، اگر آنها بخواهد در آینده به گل های دیگری نیز علاقه مند شوند دامنه آنها دستشان را بسته است.

انتقال سایت به دامنه ی جدید یک پروسه خسته کننده، پر هزینه و طولانی است زیرا تمام لینک های موجود از دامنه قبلی باید redirect شوند به دامنه جدید ولی ایجاد ذهنیت و برند سازی دوباره نیز هزینه های خود را دارد.

9- تحقیق در رابطه با دامنه مورد نظر

قبل از اینکه دامنه ای را انتخاب کنید در رابطه آن نام در اینترنت جستجو کنید. اگر دامنه ای با نام انتخابی شما وجود داشته باشد بهتر است از استفاده آن نام بپرهیزید زیرا با پیگیری های قانونی میتوانند از شما به دلیل نقض قانون کپی رایت غرامت بخواهند.

برای پرهیز از این اتفاق میتوانید نام مورد نظر را در گوگل جستجو کنید نام های کاربری موجود در شبکه های اجتماعی را چک کنید و در صورت استفاده شدن از نام انتخابی شده از استفاده و ثبت آن بپرهیزید.

10- سریع عمل کنید

اگر دامنه انتخابی شده توسط شما تمام مواردی که در بالا گفته شد را داشت سریع اقدام به خرید آن کنید تا شخص دیگری آن را ثبت نکند.

دامنه ها مانند خانه میمانند که افرادی میخواهند آنها را خریداری نمایید. هزاران نفر منتظر آن هستند که دامنه های با نام هایی که قابل برند باشند را خریداری کنند که بعد ها از آنها استفاده کنند با به قیمت بالاتر آن ها را بفروش برسانند. اگر سریع عمل نکنید شخص دیگری دامنه را خریداری کرده و از آن استفاده میکند.

خرید دامنه هزینه ی زیادی به همراه ندارد پس بهتر است بجای تعلل در خرید دامنه را خریداری کرده و در صورت بلا استفاده بود بگذارید که تاریخ آن بگذرد.

11- بهترین مکان ها برای خرید دامنه

به شخصه سایت های خارجی برای خرید دامنه نسبت به سایت های ایرانی ترجیح میدم اما این خرید از این سایت ها در صورت نداشتن Credit Card ، MasterCard و … اندکی سخت است اما برای سهولت چندین سایت برای ثبت دامنه در ایران به شرح زیر است:

البته همانطور که گفتم من به شخصه تجربه کار کردن با این سایت ها را ندارم ولی طبق گفته ها و شنیده ها از دوستان و همکاران اینها بهترین ها در ایران هستند.

پیشنهاد من به شما خرید از سایت زیر است:

www.namecheap.com

کلام آخر

قبل از شروع کسب و کار اینترنتی خود دقیق تمام جوانب را بسنجید و بعد دست به خرید و ثبت دامنه بزنید. بهتر است در این کار از افرادی که تجربه بیشتر دارند استفاده کنید. برای اگر برای شروع کسب و کار خود هنوز به نتیجه نرسیده اید میتوانید با مشاوران ما گفت و گو کنید البته در چت آنلاین و بخش کامنت ها بنده و دیگر اعضای گروه در خدمت شما خواهند بود.

با سپاس از وقتی که به من دادید.

من در بخش کامنت ها منتظر پاسخگویی به سوالات شما هستم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *