ماهنامه شماره یک

ماهنامه شماره یک – همه چیز را یکجا بخوانید!

به اولین نسخه ماهنامه مجله اینترنتی هایکدز خوش آمدید. هر ماه، یک ماهنامه جدید در انتظار شماست. در هر ماهنامه چه اتفاق هایی قراره بیوفته؟ مجله هایکدز در هر ماه شما اطلاعاتی در زمینه بازاریابی کسب و کار، دانش روز دنیا، علم طراحی و چشم نوازی، بازارهای مالی، تجربه افراد کسب و کارهای موفق و در کل هرچیزی که به زندگی ما و تجارت الکترونیک ما مرتبط است، به زبانی ساده در اختیار شما قرار میده که هم بتونید اتفاق های گذشته رو بررسی اجمالی داشته باشید هم نگاهی به آینده و کسب و کار بیاندازید.

بخش های این ماه شامل:

  1. کانال توزیع
  2. از بیت کوین چه خبر؟
  3. ترند های طراحی 2021 چیست؟
  4. واکسن کرونا چیست و چگونه کار می کند؟
  5. سیگنال ، تلگرام ، واتساپ مسئله این است!
  6. جی کی رولینگ JK Rowling
  7. جملات انگیزشی

بریم که باهم شروع کنیم به خوندن ماه بعد هم منتظر ماهنامه جدی ما باشید. نظرات خودتون رو در انتها برای ما ارسال کنید تا برای ساخت ماهنامه های جدید انرژی مضاعف بگیریم.

کانال توزیع در بازاریابی کسب و کار

نوشته امید رجبی

از مهم ترین سوالات ما برای هر کاری که راه اندازی می‌کنیم:

چطور به مشتری‌هایمان دسترسی پیدا کنیم؟

میدونید کجا باید دنبال مشتری بگردید؟ یا شاید باید کاری بکنید که مشتری دنبال شما بگرده!!!

هدف از راه اندازی یک کسب و کار، چیزی جز خلق ارزش و کسب سود و درآمد نیست. کسب درآمد هم در ازای ارائه ارزش به مشتری حاصل میشود. حالا اینجاست که باید بدانیم کانال توزیع ما برای ارائه ارزش به مشتریان هدف کدام است! از بین کلی کانال توزیع، کدام را انتخاب کنیم تا بیشتری بهره‌وری و کمترین هزینه را داشته باشیم.

کانال توزیع اصطلاحی است برای شناسایی مسیری که محصول ما (کالا و یا خدمات) از دست فروشنده (تولیدکننده) به دست مصرف کننده نهایی (End User) برسد. این مسیر می تواند یک کانال تلگرامی باشد و یا … .

کانال بزرگ و کوچک

برای بعضی از صنایع سنگین، جریان عمده فروش ها و خرده فروش ها بهترین کانال است. تعداد افرادی که در این کانال در حال فعالیت هستند به بیش از هزار نفر میرسد. از راننده خودروی حمل گرفته تا کارگر مغازه خرده فروشی. حضور واسطه ها و دست به دست چرخیدن محصول را نیز نمیشود نادیده گرفت.

حضور این واسطه ها و طولانی شدن کانال، افزایش قیمت تمام شده را برای ما خواهد داشت و این یعنی قیمت میتواند مزیت رقابتی برای رغیبی باشد که کانال کوتاه تری دارد. پس بهترین گزینه شفافیت و کوتاه کردن کانال است.

اما ما نمیخواهیم از کانال توزیع صنایع فولاد ایران صحبت کنیم. میخواهیم کانال های کسب و کارهای خصوصی را بررسی کنیم.

از جایی که شما ایستاده‌اید تا جایی که مشتری شما و محصول شما را مشاهده می‌کند، کانال توزیع شماست. خیلی خوب از آن محافظت کنید. چه چیزهایی در این مسیر تحت کنترل شماست؟ تولید محصول ، بسته بندی، انبارداری، حمل و نقل، معرفی و ارائه، تبلیغات و نظارت بر هرآنچه که در این مسیر است.

محصول با کیفیت همیشه مشتری دارد. اما بدون کانال توزیع و بدون تبلیغات، انگار در یک اتاق تاریک در حال چشمک زدن هستید. هیچ کس متوجه آن نمیشود مگر خود شما.

چطور کانال توزیع مناسب را پیدا کنیم؟

گام اول: در ابتدا باید محصول خود را خوب بشناسیم. برای رفع چه نیازی ساخته شده است؟ چه ارزشی برای مشتری ایجاد می کند؟ چه نقاط قوتی دارد؟

گام دوم: پس از شناخت صحیح محصول، باید مشتری آن را شناسایی کنیم. کدام قشر جامعه از ما این محصول را خریداری میکنند؟ دانشجویی، لاکچری، کارمندان، مدیران و یا حتی زنان باردار؟ دقیقا باید دانست چه کسی آن را از شما خواهد خرید!

 گام سوم: در این قدم باید راه های رسیدن به این مشتری را پیدا کنید. داشت سایت و عملکرد سئو، گروه ها و کانال های تلگرام، پیج اینستاگرام، تبلیغات صدا و سیما یا بیلبوردهای اتوبان صدر و مدرس.

وقتی شفافیت معجزه کند!

وقتی همه چیز به سمت آنلاین شدن در حال حرکت است، اگر یکی از کانال های توزیع شما در فضای مجازی نباشد، دچار عقب ماندگی کسب و کار خواهید شد. یعنی فقر در پیشرفت.

اما مزیت کانال های توزیع فضای مجازی چیست؟

اول از همه کم هزینه بودن و صرفه جویی در زمان، مزیت این کانال ها در برابر سایرین است. پس از آن، اطلاعاتی که از فعالیت مشتری های شما در اختیار شما قرار میدهد، به قدری با اهمیت است که شاید ورق کسب وکار شما را بگرداند. هدف ما خلق ارزش برای مشتری و دریافت سود از آن است. وقتی بدانیم مشتری چه جیزی می خواهد، آن وق در یک قدمی هدف خود ایستاده‌ایم.

پس در نهایت، برای داشتن برندی معتبر و کسبوکاری سود ده، میبایست محصول و مشتری خود را شناخت، کانال توزیع مناسب را پیدا کرد و در جهت رقابت در قیمت با سایر رقبا، کانال توزیع را در حداقل طول ممکن برنامه ریزی و نظارت کرد.


از بیت کوین چه خبر؟

نوشته سارا شهرام نژاد

طبق گفته های هنری ارسلانیان، رهبر رمزنگاری جهانی (PwC) صعود بی سابقه بیت کوین در هفته‌های اخیر ناشی از ورود سرمایه گذاران بزرگ و نهادی بیشتر به بازار بوده است.

بالاترین قیمت در تاریخ بیت‌کوین

به نقل از گزارش رویترز، ارز دیجیتال برای اولین بار در تاریخ 7  ژانویه2021، بیش از 40 هزار دلار افزایش یافت و در سال 2020 بیش از 300% رشد یافته است. طبق گفته ی “Coin Desk” بعد از ظهر دوشنبه 4 ژانویه 2021 در آسیا، بیت کوین در حدود 32,668.93 $ معامله شد.

ارز رمزنگاری شده برای مدت کمی بیش از یک دهه وجود داشته است، اما سال گذشته فقط محبوبیت آن در میان سرمایه گذاران اصلی موسسات آغاز شد.

رشد مجدد قیمت بیت کوین در سال گذشته تا حد زیادی توسط میلیاردرهای وال-استریت که به طور علنی از ارز‌های رمزنگاری شده حمایت می‌کنند، دامن زد. تحلیل گران بر این باورند که تایید آن‌ها به سرمایه گذاران اصلی بدبین اطمینان می‌دهد.

سرمایه گذارانی مانند “Paul Tudor Jones” و “Stanley Drunkenmiller”  هردو سرمایه خود را در بیت کوین گذاشته‌اند و از پتانسیل آن به عنوان پرچین تورم (Inflation Hedge) یاد کردند.

تمرکز شرکت‌های بزرگ مالی

شرکت‌های بزرگ مالی نظیر “Paypal” و “Fidelity” نیز اقدام به حرکت در ارز رمزپایه کرده‌اند، در حالی که دیگر شرکت‌ها مانند “Sqaure” و “Micro Strategy” از ترازنامه‌های خود برای خرید بیت کوین استفاده کرده‌اند.

به گفته‌ی ارسلانیان، دومین تحول در حرکت فعلی بیت کوین، سرمایه گذاران خرده فروش و ترس آن‌ها از از‌دست رفتن سرمایه‌شان است. وی گفت : امروزه افراد بیشتری در مبادلات رمزنگاری حساب دارند، زیرا خرید ارزهای رمزپایه آسان‌تر از گذشته است.

عملکرد اخیر بیت کوین یادآور افزایش فوق‌العاده سریع آن است که تقریبا به 20 هزار دلار در سال 2017 رسیده بود، که با یک عقب گرد شدید در سال 2018 همراه بود و میلیارد ها دلار از سرمایه بازار ارزهای رمزپایه اصلی را از بین برد.

همچنین ارسلانیان اظهار داشت که یک تفاوت بزرگ که بین این تجمع و آنچه سال 2017 مشاهده شد، وضوح در مقررات است که در آن زمان کمیاب بود. بیشتر تنظیم کنندگان قیمت در سراسر جهان افرادی دارند که به طور تخصصی برروی رمزنگاری، آنالیز آن و پیش بینی آینده تحقیق می‌کنند.

همچنین اعتقاد بر این است که روند فعلی بیت کوین به سمت افزایش ارزش خود ادامه دار است.

سلسله اتفاقات شروع بیت‌کوین

در اینجا می‌خواهیم به چند تاریخ مهم در دنیای بیت کوین اشاره کنیم که برای علاقه‌مندان به این موضوع می‌توانه خیلی جالب باشد:

18 آگوست 2008 :

دامنه سایت Bitcoin.org  ثبت شد.

31 اکتبر 2008 :

یک فرد یا گروهی با استفاده از اسم “Satoshi Nakamato” اعلامیه ای در لیست پستی رمزنگاری در سایت “metzdowd.com” با این مضمون منتشر کرد: ” من در حال کار بر روی یک سیستم نقدی الکترونیکی جدید هستم که مانندی ندارد و هیچ شخص ثالث قابل اعتمادی ندارد. این اعلامیه معروف که هم اکنون در سایت “Bitcoin.org” قابل مشاهده است با عنوان “Bitcoin A Peer to Peer Electronic Cash System”  ، منتشر شده است.

3 ژانویه 2009 :

اولین بلاک بیت کوین، با نام “Block 0”  استخراج شد. این بلاک همچنین با نام “بلاک پیدایش” نیز شناخته می‌شود.

8 ژانویه 2009 :

اولین نسخه از نرم افزار بیت کوین در لیست رمزگزاری رمزنگاری اعلام شد. درواقع اولین ورژن این نرم افزار ریلیز شد.

9 ژانویه 2009 :

بلاک 1 استخراج شد و استخراج بیت کوین به طور جدی آغاز شد.

یکی از دلایل مهمی که بیت کوین این روزها میان مردم بسیار پرطرفدار است  قابلیت “Dicentralization” این ارز است. این اصطلاح در زبان فارسی به معنای “غیر متمرکز” می‌باشد.

بیان این مفهوم از این رو است که :

در زنجیره بلوک “Blockchain”، عدم تمرکز به انتقال کنترل و تصمیم گیری از یک نهاد متمرکز (فرد، سازمان، گروه) به یک شبکه توزیع اشاره دارد. شبکه های غیر متمرکز می‌کوشند تا میزان اعتمادی که شرکت کنندگان باید به یکدیگر داشته باشند را کاهش دهند و توانایی آن‌ها را برای اعمال اختیار یا کنترل بر یکدیگر از طریق روش‌هایی که عملکرد شبکه‌ها را کاهش دهد، بازدارند.

شما می‌توانید اولین مقاله منتشر شده در زمینه معرفی و عملکرد ارز دیجیتال بیت کوین که اصطلاحا کاغذ سفید نام دارد و توسط ساتوشی ناکاموتو منتشر شده است، در اینجا مطالعه کنید


ترند های طراحی رابط کاربری 2021 شامل چه چیز هایی میشه؟

نوشته روژینا صفوی

با وجود 1.5 میلیارد وب سایت در کل جهان، رقابت کاملا مشهود است. تنها راهی که می‌توانید رقبای خود را شکست دهید این است که در طراحی UI / UX بهتر از آن‌ها باشید.

در این بخش میخواهیم با ترند های 2021 طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری آشنا بشیم و ببینم که باید دنبال چه چیز هایی باشیم!

Motion Graphics (موشن گرافیک)

این دانش عمومی است که درک و به خاطر سپردن اطلاعات بصری از کلمه نوشتاری آسان تر است و اکنون که مخاطبان شما در حال مصرف مقدار زیادی داده بصری در شبکه های اجتماعی هستند ، برند شما باید این روند را ادامه دهد.

ابزارهای طراحی گرافیکی مانند Adobe After Effects و برنامه‌های نرم افزاری سازنده وب سایت کارها را آسان می‌کنند. تزریق عناصر فضا و زمان در طراحی UI / UX با استفاده از چنین ابزاری امکان پذیر است.

موشن گرافیک باعث:

  • جلب توجه کاربر به کارهایی که باید انجام شود یا آنچه که بعد اتفاق خواهد افتاد
  • انتقال سیال
  • توضیح روش‌های پیچیده با سهولت
  • تأیید عمل و سرنخ های مثبت یا منفی
  • ایجاد لذت برای کاربران شما

در حالی که مزایای آن بسیار زیاد است‌، اطمینان حاصل کنید که در گرافیک متحرک زیاده روی نمی‌کنید. اشیاهای بیش از حد در حال حرکت ممکن است اجازه ندهند مخاطبان شما آنچه را که برای آن آمده‌اند انجام دهند و باعث حواس پرتی آن‌ها شود.

گرادیانت آزاد

گرادیانت، که ترکیب رنگ نیز نامیده می‌شود‌، روندی است که از اواسط دهه 1990 حاکم است. و آن‌ها اکنون بازگشته‌اند. برای اثبات این موضوع یک نگاهی به آیکون اینستاگرام بیندازید.

از عمق بخشیدن به طراحی‌های غیر مسطح گرفته تا جذب علاقه کاربر، شیب‌ها می‌توانند کارهای زیادی انجام دهند. اما این فقط وقتی است که می‌دانید چه کاری باید انجام دهید.

آخرین روند در شیب‌ها‌، کاهش کنتراست است. انتقال نرم‌تر رنگ بر روی چشم راحت‌تر است. برای جلب توجه مشتری نیازی به شیب‌های چهره‌ای ندارید.

سال 2018 این روند را با محبوبیت زیاد شیب‌های آبی و بنفش آغاز کرد. سال 2019 سایه‌ها را کمی نرم کرد‌، در سال 2020 نیز همین روند ادامه یافت و در سال 2021 پیش بینی می‌شود که کنتراست حتی پایین تر در شیب‌ها حاکم باشد.

به جای مخلوط کردن هر دو رنگ، متخصصان طراحی UI / UX اکنون چرخ رنگ را بسیار جدی تر می‌گیرند و در حال بدست آوردن رنگ‌های مکمل‌، انتقال نرم و محدودیت‌های رنگی (دو یا سه رنگ) هستند.

همچنین رنگ و مارک تجاری و روانشناسی رنگ شما باید بر نحوه استفاده از شیب در طراحی شما تأثیر بگذارد.

عملکرد تمام صفحه همه‌ جانبه

اندازه صفحه بزرگتر ‌شود، دامنه توجه کوتاه می‌شود. تنها راه برای کاهش نرخ گزاف گویی و اطمینان از عدم پایبندی مردم به وب سایت شما‌، استفاده از نمایشگر همه‌جانبه است.

در حالی که رسانه‌های اجتماعی به طور مداوم به ما این حس را داده‌اند که مرکز صفحه تنها مکانی است که مورد توجه قرار می‌گیرد، شما می‌توانید از صفحه کامل صفحه استفاده کنید.

با عملکرد تمام صفحه جذاب ، می‌توانید کاربران را علاقه‌مند و در وب سایت خود قرار دهید. آن‌ها را به دنیای دیگری ببرید و در آنجا معامله کنید.

همچنین ، انتظار می‌رود دستگاه‌های تاشو و در سال 2021 محبوب شوند. شما همچنین می‌توانید یک طراحی تمام صفحه را در نظر بگیرید که به همان اندازه در دستگاه های تاشو عملکرد خوبی داشته باشد.

آماده بودن برای آنچه ممکن است تبدیل به یک روند شود همیشه یک حرکت هوشمندانه است.

تعامل رابط کاربر صوتی

خستگی  از صفحه نمایش در بالاترین حد خود قرار دارد. کاربران به مدتی خارج از صفحه نیاز دارند. و در سال 2021 قرار است تمرکز از حالت بصری به صدا تغییر یابد.

با افزایش قابلیت پردازش زبان طبیعی‌، برندها بر جستجوی صوتی متمرکز شده اند. (فیس بوک ، آمازون ، اپل ، مایکروسافت و گوگل) همه دارای یک دستگاه مبتنی بر صدا یا در حال ساخت هستند.

دارک مد

حالت تاریک نیز دارای امتیازات مثبت زیر است.

حتی در محیط های تاریک نیز به طور مطلوب خوانا می‌ماند.

می‌توانید عناصر خاصی را پاپ کنید. این یک روش آسان برای جلب توجه بازدید کننده شما به موارد مهم است و خستگی از صفحه را کاهش می دهد.

حالت تاریک باتری دستگاه کاربر شما را ذخیره می‌کند (که همچنین تجربه کاربری بهتری را برای مخاطبان شما ایجاد می کند)

شرایط پزشکی مانند فوتوفوبیا با زمینه تاریک به میزان کمتری تحریک می‌شود.

پیکسل‌های معیوب را می‌توان با سهولت پنهان کرد.

مهم نیست که کدام یک از این مزایای حالت تاریک مورد توجه شما قرار می‌گیرد. این یک روند UI است که بر سال 2020 حاکم است و بدون شک در سال 2021 نیز سلطنت خواهد کرد.

احراز هویت شناسه

در حالی که حسگرهای اثر انگشت و ویژگی های باز کردن قفل صورت دقیقاً روند جدیدی در روند طراحی UI / UX نیستند، اما آن‌ها مطمئناً در سال 2021 و بعد از آن بازسازی می‌شوند.

برنامه‌های موبایل بیشتر در معرض حملات هک هستند. و به همین دلیل است که به عنصر اساسی طراحی UI در برنامه‌ها تبدیل شده است. امنیت امروز مهمترین نگرانی است و سرقت داده‌ها رو به افزایش است.

توسعه دهندگان برنامه بر احراز هویت چهره متمرکز شده‌اند و در آینده می‌توان قفل‌های بیومتریک و ابزارهای رمزگذاری داده قوی‌تری را مشاهده کرد که به بازارهای اصلی UX / UI راه پیدا می‌کنند.

مهم نیست که چه نوع خدماتی ارائه می‌شود یا چه محصولی فروخته می‌شود‌، احراز هویت ID به اعتماد سازی کمک می‌کند.

استفاده از المان های سه بعدی

تصاویر 2 بعدی و متن‌های مسطح مربوط به گذشته است. هنگامی که ما در مورد طراحی رابط کاربری و طراحی تجربه کاربر صحبت می‌کنیم، مهم است که کاربران تجربه‌ای غیرعادی داشته باشند.

آنچه که با دنیای بازی شروع شد، اکنون بال خود را به برنامه های تلفن همراه و حتی توسعه وب سایت گسترش می دهد.

با معرفی جلوه‌های سه بعدی و جابجایی آواتارها، می‌توان تجربه کاربر را جذاب و آموزنده‌تر کرد. یک نمونه موثر از چنین تجربه ای دید 360 درجه است.

گرچه دقیقاً یک نمای سه بعدی نیست، اما به کاربران احساس دیدن چیزها در زمان واقعی را می‌دهد.

همگام سازی دستگاه

مخاطبان شما فقط از یک دستگاه استفاده نمی‌کنند. آن‌ها چندین ابزار در زرادخانه خود دارند و شما باید یک طراحی UX داشته باشید که در سیستم عامل‌های مختلف به یک اندازه کار کند. تجربه کاربران در دستگاه های مختلف باید سازگار و هماهنگ باشد.

حال، اگر اولین فکر شما در مورد چندین دستگاه موبایل ، تبلت و لپ تاپ / رایانه رومیزی است، دوباره فکر کنید. این‌ها تنها دستگاه‌هایی نیستند که مخاطبان شما روزانه از آن‌ها استفاده می‌کنند.

ساعت‌های هوشمند و پوشیدنی نیز وجود دارد. و روند طراحی UI / UX شما باید روی آن دستگاه‌ها نیز متمرکز شود.

سال 2021 احتمالاً سال فناوری پوشیدنی است. و شما باید آماده باشید تا روز را با طراحی UX / UI با قابلیت همگام سازی دستگاه به دست آورید.

طراحی برای سرعت

فناوری 5G در آستانه تبدیل شدن به جریان اصلی است. در حالی که بخشی از کاربران با استفاده گسترده از آن به دلیل نگرانی‌های زیست محیطی مخالف هستند، با این وجود روندهای آینده را شکل می‌دهد.

با اینترنت پرسرعت، برنامه یا وب سایت شما به UX نیاز دارد که امکان بارگذاری سریع را فراهم می‌کند.


واکسن کرونا چیست و چگونه کار می کند؟

نوشته ایوب بصیری

سیستم ایمنی ما انسان­ها یکی از مهم ترین بخش­های بدنمان است زیرا این سیستم باید با عوامل خارجی مقابله کند.

این عوامل از طریق ریه پوست چشم بینی و هر جایی که نازک باشد یا موکوزی(همان لایه چسبناکی که توی دهان وجود دارد) باشد وارد می­شوند.

کار دیگر این سیستم این است که باکتری های مفید بدن را نه کاملا از بین ببرد و نه اون قدر آزاد بگذارد که با رشد زیاد عامل مریضی بشوند و یا این که به صورت حرفه ای سیستم ایمنی جلوگیری از سرطان و جهش­ سلول هاست و در نهایت کل سیستم ایمنی باید کنترلی بر روی خود داشته باشد که در هنگام دفاع از بدن به صورت تصادفی به خود بدن آسیب نرساند.

عملکرد سیستم ایمنی به این صورت است که سیستم ایمنی با گروهی از سلول ها به اسم APC هر جسم خارجی شامل ویروس، باکتری، قارچ، فلز و هر چیز دیگری تحت عنوان آنتی ژن که وارد می­شود را با آنزیم خرد کرده و آنالیز می­کنند که از چه چیزی ساخته شده.

 پس از آنالیز کردن پروتئین ضد آن یا آنتی بادی را می سازد و یک زنگ خطر را در بدن به صدا در می­آورد که عامل خارجی شناسایی شده و این پروتئین، مناسب برای از بین بردن عامل خارجی است.

بعد از حذف عامل خارجی دستور ساخت آنتی بادی به مقدار زیاد داده می­شود و سلول هایی برای هشدار در صورت ورود دوباره­ی همان عامل خارجی در قسمت های مختلف بدن قرار می­گیرند.

این فرایند یک فرایند زمان بر است. بنابراین اگر عامل خارجی برای اولین بار وارد بدن شود می­تواند به راحتی بدن را مریض کند ولی برای بار دوم بدن پاسخ شدیدی می­دهد و قبل از ایجاد بیماری عامل خارجی را از بین می­برد.

شاید دو سوال برای شما ایجاد شود : چرا من چند بار سرما می­خورم؟

و حالا که ما این سیستم پیشرفته و قوی را داریم چرا باید واکسن بزنیم؟

اول این که این امکان وجود دارد که آن ویروس یا باکتری تغییر کند مثل آنفولانزا که هر سال یک گونه­ی جدید می­سازد.

و برای سوال دوم ما ابتدا باید بدانیم واکسن چه کاری انجام می دهد.

واکسن مثل یک عامل بیگانه­ی بدون مریضی عمل می­کند و آنتی ژن عامل بیماری­زا را بدون ایجاد بیماری به بدن معرفی می کند.

 واکسن­ها برای بیماری­های کشنده ساخته می­شوند. چون این بیماری­ها در همان ورود اول می­توانند آسیب­های شدید و بعضا غیر قابل ترمیم ایجاد کنند و یا حتی باعث مرگ شوند.

ما انسان‌ها تا امروز سه نوع واکسن ساخته­ایم و عملکرد واکسن­ها بسته به نوعشان متفاوت است.

1- ویروس یا باکتری کشته شده یا ضعیف شده

این ویروس­ها و باکتری­ها نمی­توانند بدن رو مریض کنند ولی یک آشنایی اولیه بدن با عامل بیماری­زا را ایجاد می­کنند این واکسن را با اضافه کردن ترکیبات مختلف مثل ترکیبات آلومنیوم و … و یا گرما دادن به عامل بیماری تا حدی که ازبین برود ولی ساختار پروتئین های سطحی آن کاملا متفاوت نشود می­سازند.

از این نوع واکسن­ها می­توانیم به واکسن کزاز و واکسن چینی و روسی کرونا اشاره کنیم. مشکل این واکسن­ها این است که نمی­شود آنها را برای همه­ی بیماری­ها درست کرد زیرا ممکن است طی گرما دهی یا ضعیف کردن، پروتئین­های عامل بیماری زا به شدت تغییر کنند به طوری که کاملا با نمونه­ی زنده متفاوت بشوند.

مشکل دوم نداشتن پشتوانه­ی شبیه سازی کامپیوتری است و دانشمندان برای تست عملکرد حتما باید روی موش و بعد روی انسان تست کنند.

2- واکسن ویروس یا باکتری تغییر یافته

این کار جدیدا انجام می­شود. اول ژن­های ویروس بیماری­زا را کاملا توالی یابی می­کنند و بعد ژن­های پروتئین­های سطحی را به یک ویروس غیر بیماری­زا اضافه می­کنند تا بیماری ایجاد نشود.

 ولی بدن با پروتئین­های سطحی عامل بیماری­زا آشنا شود. مثال­های این واکسن، واکسن هرپس و واکسن اکسفورد برای کرونا می­باشد. مشکل این واکسن روش ساخت دشوار این نوع می باشد.

3- واکسن mRNA

این واکسن نتیجه­ی یک تکنولوژی بسیار پیشرفته است ولی قبل از آشنایی با واکسن یک مقدار با عملکرد کلی سلول آشنا بشیم.

کد ژنتیکی ما از جنس DNA هستش و در هسته قرار گرفته که خیلی حفاظت شده‌ست. سلول از روی یک ژن در DNA رو نویسی انجام می­دهد و یک مولکول RNA می­سازد.

این RNA از هسته خارج می­شود و در بقیه قسمت­های سلول یک پروتئین خاص می­سازد در واقع RNA یک رابط برای ساخت هر نوع پروتئینی که سلول نیاز دارد می­باشد. این سیکل کامل سنترال دوگما نام دارد.

در واکسن سوم به جای وارد کردن قسمتی از عامل بیماری زا به بدن، mRNA پروتئین سطحی ویروس را به بدن وارد می­کنند تا بدن پروتئین سطحی ویروس را بسازد و خود بدن برای آن آنتی بادی بسازد و آن را از بین ببرد. این کار همانند یک تمرین برای قوی کردن بدن است.

نکته­ی مثبت این واکسن این است که بازده خیلی بالایی دارد و شبیه سازی­های کامپیوتری عملکرد واکسن را با دقت بالایی پیشبینی می­کنند. ولی با این حال اول روی موش و شامپانزه و بعد روی داوطلبان تست می­شود.

مشکل این واکسن آن است که اگر به صورت آزاد این mRNA  وارد بدن شود بدن به آن حمله کرده و آن را نابود می­کند. پس دانشمندان mRNA را درون یک لایه از جنس لایه سطحی سلول­ها قرار می­دهند تا بدن به آن حمله نکند و از روی mRNA پروتئین­های سطحی را بسازد و به آن پروتئین­های ساخته شده حمله کند. نمونه­ی این واکسن، واکسن کروناویروس فایز است.

واکسن­ مسیر زیادی را برای پیشرفت طی کرده­ و همیشه مخالفانی داشته است. ولی حقیقت این است که  انسان­ها را از خیلی از بیماری­ها نجات داده.

به عنوان یک نمونه ی تاریخی، بیماری آبله سالانه افراد زیادی را از بین می برد، در حال حاظر به لطف واکسن­ها تقریبا عامل بیماری ابله در هیچ جای دنیا یافت نمی­شود.


سیگنال ، تلگرام ، واتساپ مسئله این است!

نوشته سید علی خانیان

بعد از اینکه تلگرام داخل ایران فیلتر شد، استفاده همه گیر از اون به شدت کم شد و حتی با اضافه شدن پروکسی های خود تلگرام هم، استفاده از اون بدونVPNبرای ما داخل ایران اندکی سخت تر بود، برای همین بسیاری از کاربر های تلگرام به اجبار برای چت و ارتباط های روزانه به واتساپ نقل مکان کردند. در ماهی که گذشت شرکت واتساپ که زیر مجموعه ای از فیسبوک هم هست اقدام به آپدیت شرایط و قوانین استفاده از اپلیکیشن خودش کرد، اینکار واتساپ باعث بوجود اومدن یک موج از اعتراضات به این پیام رسان شد و داستان برجسته شدن سیگنال و مهاجرت به اون پیش اومد.

تغییرات واتساپ چی بود؟

قبل از هرچیز باید بدونیم که واتساپ برای فیسبوکه، سلطان درز اطلاعات و فروش اون به انواع و اقسام سازمان های دولتی و غیر دولتی، حالا چه در خود آمریکا چه خارج اون و اینکار رو به وفور انجام داده بوده.
واتساپ میخواد چه کاری انجام بده؟ واتساپ میخواد اطلاعات کاربران رو در دیتاسنتر های خودش ذخیره کنه و از اون به بهانه بهینه سازی تبلیغات استفاده کنه. در بخشی از این متن اومده که واتساپ میخواد این اطلاعات رو در اختیار شرکت ها دیگه هم قرار بده تا اون شرکت ها هم بتونن از این اطلاعات استفاده کنند. نکته ترسانک اینکار اینجاست که با توجه به شناختی که از مارک زاکربرگ و کمپانی فیسبوک داریم، این داستان تغییر شرایط استفاده از برنامه فقط برای قانونی جلوه دادن اینکار هست و واتساپ قاعدتا از سال ها پیش در حال جمع آوری اطلاعات بوده، همونجور که در فیسبوک و اینستاگرام اتفاق افتاده بود.

واتساپ، تلگرام یا سیگنال کدوم بهتره و چرا؟

در هر اپلیکشن پیام رسانی 4 فاکتور مهم وجود داره که باید بررسی بشه. این 4 فاکتور راحتی استفاده، امینت اطلاعات، سرعت و ویژگی های اون.

تلگرام

راحتی در استفاده

به نظر من و با توجه به آمار ها پیام رسان تلگرام از نظر راحتی در استفاده (UI/UX) صدر جدول قرار میگیره. تمام دکمه ها، آپشن ها، منو ها و … در بهترین جای ممکن قرار گرفته اند و البته پشتیبانی خوبی هم از زبان فارسی داره. برنامه تلگرام برای تمام پلتفرم ها اپلیکیشن مخصوص داره و یک نسخه تحت وب هم در کنار اینها در اختیار شما قرار میده. پروسه لاگین در تلگرام با استفاده شماره موبایل انجام میشه و شما میتونید خیلی سریع و راحت به از این اپلیکیشن استفاده کنید. امکان پوشه بندی چت ها تنظیمات مشخص و راحت در استفاده. بی نیاز بودن به اتصال گوشی همراه به اینترنت جهت لاگین در برنامه های تحت ویندوز و وب از مواردی هست که تلگرام یک سر و گردن و از واتساپ و سیگنال جلو تره.

ویژگی ها

مواردی که تلگرام در اون به خوبی وارد شده و ویژگی ها خاصی که داره اون رو به سرعت در ایران به یک پیام رسان محبوب تبدیل کرد.
از ویژگی ها بارز تلگرام میتونیم ارسال فایل های ویدیویی و صوت مالتی مدیا و الصاق فایل زیپ و انواع دیگر فایل ها با حجم های بالا(حداکثر 2 گیگابایت)، ساخت گروه ها با حالت های مختلف، ساخت چنل، اجازه ساخت ربات، امکان کامنت گذاری برای پست ها در چنل ها اشاره کرد.

از ویژگی های دیگه تلگرام امکان استفاده از چت مخفی هست. که در اون پیام ها به صورت خودکار پس از یک مدت زمانی پاک میشوند.

امکان جستجو در تمام کاربران هم از دیگر ویژگی های تلگرام هست که اون رو اندکی از یک پیام رسان عادی خارج میکند و وارد حوزه شبکه های اجتماعی میشود.

استفاده از گیف و استیکر های متنوع و شخصی سازی اونا هم از بخش های جذاب و سرگرم کننده تلگرام هست. شما حتی میتونید در داخل گروه ها از با اضافه کردن بازی و ربات و حتی سوال جواب لحظات خوشی داشته باشید.

امکان تماس تصویری و صوتی نیز در این پلیکشن قرار داده شده است ولی نسخه گروهی آن هنوز در نسخه تست قرار دارد.

در تلگرام امکان ذخیره اطلاعات در سیستم های ابری وجود ندارد و تمام اطلاعات در سرور های تلگرام ذخیره میشوند.

امینت

از نظر امینت با توجه به اینکه تلگرام از تکنولوژی E2E استفاده نمیکند و اطلاعات ابتدا به در سرور های تلگرام رمز گشایی میشوند و سپس برای کاربر ارسال میشوند میشه گفت تلگرام در پایین ترین رتبه قرار میگیرد. البته بنیان گذار تلگرام پاول دروف اعلام کرده از این اطلاعات به هیچ وجه استفاده نمیشود و در این اطلاعات در اختیار هیچ سازمان یا دولتی قرار نخواهد گرفت. به همین دلیل هم تلگرام در چندین کشور فیلتر شد. البته شما میتوانید با استفاده از بخش چت مخفی از تکنولوژی E2E استفاده کنید.

اطلاعاتی که تلگرام از اون نگهداری میکنه؟

  1. اطلاعات کاربر شامل بیوگرافی و مخاطب ها و …
  2. شماره تماس
  3. آیدی کاربر

سرعت

با توجه به اینکه تلگرام در ایران فیلتر شده اما باز هم از سرعت بسیار خوبی برخوردار است و کمترین مشکل در قطع شدن، ارسال نشدن پیام، مشکل در اتصال رو در تلگرام حتی با وجود سرعت پایین اینترنت و VPN ها داشته ایم

واتساپ

راحتی در استفاده

از نظر ظاهری و راحتی در استفاده شبیه به تلگرام هست، اما محدودیت هایی داخل اپلیکشن هست که اندکی آزار دهندست. برای مثال شما به اطلاعات ویدیویی، فایل های صوتی، عکس و این قبیل مدیا و فایل های ارسال شده قدیمی در چت ها دسترسی ندارید. امکانات شخصی سازی و تنظیمات حساب کاربری هم خیلی کمتر از تلگرام هست. واتساپ هم برای لاگین از شماره تلفن همراه استفاده میکنه و برای اینکه بتونید از اپلیکیشن های تحت وب و ویندوز و مک اون استفاده کنید باید گوشی خودتون رو ابتدا به اینترنت متصل نمایید سپس از اون استفاده کنید.

ویژگی ها

از ویژگی های خاص واتساپ میتوان به تماس تصویری و صوتی تا 8 نفر اشاره کرد.
امکان ارسال فایل ها صوتی در واتساپ تا حداکثر 16 مگابایت محدود شده و برای ارسال فایل های عادی میتوانید تا حداکثر 100 مگابایت آپلود کنید که خیلی کمتر از تلگرام است.

امکان ارسال پیام پاک شونده در واتساپ قرار داده شده که بعد از مدتی پیام شما پاک خواهد شد.

حداکثر تعداد کاربری که میتوانید در یک گروه داشته باشید به عدد 256 محدود شده است.

یک بخش دیگر در واتساپ وجود دارد به نام Status یا وضعیت که میتونید داخل اون مانند استوری اینستاگرام محتوایی رو به اشتراک بگذارید.

در واتساپ میتونید اطلاعات خودتون رو برروی Google Drive یا iCloud ذخیره کنید.

امینت

واتساپ برای ارسال پیام از تکنولوژی E2E استفاده میکند یعنی اطلاعات در گوشی شما رمز گذاری میشود و در گوشی شخص دریافت کننده رمزگشایی میشود.

اطلاعاتی که واتساپ از اون نگهداری میکنه؟

  1. اطلاعات دستگاه
  2. داده های تبلیغاتی
  3. تاریخچه خرید
  4. مکان
  5. شماره تلفن
  6. آدرس ایمیل
  7. مخاطبین
  8. عملکرد و داده های تشخیصی
  9. سایر مطالب مرتبط با کاربر

سرعت

سرعت انتقال اطلاعات یکی از بدترین بخش های اون هست. به این صورت که مشکل در ارسال فایل ها مشکل در آپلود ویدیو به وفور در اون وجود داره و این ربطی به اینترنت یا زیرساخت های ایران ندارد، مشکل از سرور های خود واتساپ است. البته مشکل آپلود نشدن به واتساپ خلاصه نمیشود و در اینستاگرام و فیسبوک هم وجود دارد.

سیگنال

بخش های زیادی از سیگنال شبیه به واتساپ هست. از نظر ظاهر در ارسال پیام در گوشی های اندروید جذاب تر از واتساپ عمل کرده و البته شما میتونید رنگ های چت ها رو هم تغییر بدید اما این امکانات در نسخه IOS اون موجود نیست. امکانات تنظیماتی اون کاملا شبیه واتساپ هست و چیزی از واتساپ کمتر نداره. برای لاگین به این اپلیکیشن نیز باید از شماره موبایل خود استفاده کنید. سیگنال برخلاف تلگرام و واتساپ نسخه تحت وب نداره اما نسخه ویندوزی و وب برای دانلود وجود داره. برای استفاده از این برنامه ها باید حتما گوشی خود را به اینترنت متصل نمایید. البته ظاهر اپلیکیشن تحت ویندوز سینگنال نیاز به کار بیشتر و ارائه آپدیت های بهتر برای رقابت با نسخه واتساپ و تلگرام رو داره.

ویژگی ها

قابلیت ارسال فایل ها در سینگال به این صورت است که شما برای ارسال فایل تصویری تا حداکثر 6 مگابایت و برای فایل های ویدیویی و صوتی و دیگر فایل ها تا حداکثر 100 مگابایت محدود شده اید.

در بخش گروه ها شما میتونید گروه هایی تا حداکثر 1000 کاربر را داشته باشید.

تماس های صوتی و تصویری نیز در این اپلیکشن در اختیار شما قرار داده شده است. این تماس ها به صورت گروهی تا حداکثر 5 نفر محدود شده است و برای اینکه بتوانید از تماس گروهی استفاده کنید حتما باید در یک گروه باشید و امکان اضافه کردن یک کاربر دیگه در حین تماس وجود ندارد.

تمام اطلاعات سینگال برروی گوشی همراه خودتان ذخیره میشود و امکان ذخیره سازی برروی سیستم های ذخیره ساز ابری وجود ندارد.

امکان ارسال پیام برای خودتان یا ذخیره پیام ها برای خودتان نیز همانند تلگرام در این اپلیکشن قرار داده شده است.

امینت

از نظر امنیتی و با توجه به این مقاله که امن ترین شبکه های پیام رسان رو نشون میده سیگنال از لایه های امنیتی بهتری نسبت به تلگرام و واتساپ بهره منده. برای پیام ها تمامی پیام ها و تماس ها با استفاده از E2E انجام میشه تفاوت این بخش با سیستم های بالا در این است میزان رمزنگاری و سطوح امنیتی بهتر.

در سیگنال برخلاف واتساپ اطلاعات متا هر پیام نیز رمزگذاری میشوند و تمام اطلاعات از قبیل ساعت ارسال و مکان ارسال پیان به صورت رمزگذاری شده ارسال خواهند شد. این ویژگی در تنظیمات سیگنال به عنوان Sealed Sender وجود دارد. با روشن کردن این بخش حتی خود سیگنال هم نمیتواند از اطلاعات پیام دهنده و پیام گیرنده با خبر شود.

برای بخش تماس های صوتی و تصویر هم ویژگی وجود دارد که شما با استفاده از اون میتونید تماس خودتون در تحت عنوان یک سرور مجازی VPN در آورید تا از این بابت اطمینان کافی جهت حفظ شدن حریم خصوصی خود داشته باشید.

ویژگی خوب بعدی بلاک کردن کاربر ها از اسکرین شات گرفتن از صفحه چت هست. برای فعال کردن این ویژگی باید Screen Security رو در تنظیمات فعال کنید.

امکان لاگین دو مرحله ای هم در این اپلیکیشن فعال شده است.

اطلاعاتی که سیگنال از اون نگهداری میکنه؟

تنها شماره تماس شما رو نگهداری میکند.

کدوم بهتره؟

همونطور که دیدید، سیگنال از نظر امنیتی در وضعیت بسیار بهتری قرار داره، اما از نظر ویژگی ها اندکی از واتساپ، و خیلی از تلگرام عقب تره. با توجه به اینکه تلگرام داخل ایران فیلتر هست و گاه و بیگاه دسترسی به فیلتر شکن قطع میشه برای یک پیام رسان ساده جایگزین واتساپ به نظر میرسه سیگنال بهترین هست. البته باخبر شدیم که سیگنال از فروشگاه های اپلیکیشن داخل ایران مثل بازار و مایکت به دستور کمیته فیلترینگ حذف شده و امکان فیلتر شدن این پیام رسان نیز وجود دارد. به هر حال جدا از این بحث ها واتساپ با آپدیت کردن شرایط استفاده از اپلیکیشن خودش ضربه بدی به خودش وارد کرد، حتی ایلان ماسک مدیر عامل تسلا و اسپیس ایکس در این باره در تویتی واکنش نشان داد و اعلام کرد به سیگنال نقل مکان خواهد کرد. اینکار ایلان ماسک باعث افزایش تعداد دانلود اپلیکیشن سیگنال شد به حدی که در هفته گذشته پر دانلود ترین اپلیکشن در App Store اپل بود.


جی کی رولینگ JK Rowling

داستان هری پاتر و ایستگاه قطار چقدر جالب بود.

خانم جی کی رولینگ نویسنده مشهور سری کتاب های هری پاتر است که با ایده های خلاقانه در این کتاب و داستان فوق العاده جذاب این مجموعه، توانست به ثروت بسیار زیادی دست پیدا کند. پدر و مادر این نویسنده خلاق در ایستگاه قطار King’s Cross با یکدیگر آشنا شده بودند و این اولین ایده داستان هری پاتر و ایستگاه قطار و ستون معروف 9 3/4 بود.

جی کی رولینگ دوران نوجوانی بسیار سختی داشت. پس از فوت مادرش به شدت احساس افسردگی میکرد و این احساس به شخصیت اول کتابش یعنی هری پاتر منتقل شد.

خانم رولینگ بعد از یک ازدواج ناموفق و یک دختر کوچک، از همسر خودش طلاق گرفت و در دوران سختی به سر میبرد. همسر او یک روزنامه نگار بود که در یک کافه با هم آشنا شده بودند.

در سختی روزگار، شروع به نوشتن کتاب هری پاتر و خلق شخصیت بسیار دوست داشتنی او کرد. شخصیتی که در سختی ها بسیار شبیه خود او بود. 3 فصل از کتاب خود را تکمیل کرد. در سال 2001 با یک پزشک آشنا شد. با یکدیگر ازدواج کردند و حاصل این ازدواج یک پسر بچه بود. شاید پسری که رولینگ در داستان هایش به او جان داده بود، حالا در دنیای واقعی چشم گشوده است. داستان هری پاتر تمام شد و کتاب ها شروع کردند به فروش رفتن. رقم فروش بسیار زیاد شد و محبوبیت هری پاتر روز به روز در حال افزایش.

پس از موفقیت در فروش نجومی کتاب های رولینگ، در سال 2004 سایت Forbes خانم جی کی رولینگ را به عنوان اولین نویسنده ثروتمند دنیا معرفی کرد و به شدت معروف شد. رولینگ روزهای سخت خودش را فراموش نکرد. ثروت خود را به خیریه ها اختصاص داد و با این کار شادی و خوشحالی را به بسیاری از مردمان کشورش اعطا کرد.

همت و پشتکار دو عاملی هستند که هر شخصی را از خاک بلند میکند و نیروی سازندگی را برایش به ارمغان می آورد. امید به زندگی و امید به ساختن آن، انگیزه هر شخصی است که برای رسیدن به اهدافش تلاش می کند.

قطعا هدف داری، برای رسیدن بهشون تلاش میکنی، همت کن و پشتکار داشته باش.

یک روز اینجا داستان شما رو خواهیم نوشت…

جملات انگیزشی

اگر امسال درمورد پارسال تان فکر می کنید و احساس حماقت ندارید پس به اندازه کافی پیشرفت نکرده اید

آلن دو باتن

نقطه مشترک تمام افراد موفق در این است که حد فاصل میان تصمیم و عمل را بسیار کوچک نگه می دارن

پیتر دراکر

من هرگز بازنده نمی شوم. یا پیروز خواهم شد ، یا یاد خواهم گرفت

نلسون ماندلا
این ماهنامه حاصل حدود 40 ساعت مطالعه و بحث و تحقیق بچه های مجله اینترنتی هایکدز است.

10 thoughts on “ماهنامه شماره یک – همه چیز را یکجا بخوانید!

  1. نسیم ابراهیمی says:

    چه ایده باحالی بود انگار داشتم از این مجله فیزیکی های تکنولوژی‌ رو میخوندم اما به صورت آنلاین مطالب خیلی خوبی بود با قدرت ادامه بدید ??

    • مجله اینترنتی هایکدز says:

      سپاس از انرژیی که میدید دوست عزیز. ماهم دوست داشتیم همون حس و حال رو برای شما فراهم بیاوریم

  2. محمد قائمی says:

    سلام
    ممنون از کار جالبی که کردین
    ترکیب علم و هنر و آی تی رو فضای دیجیتال
    کاش رو نسخه بعدیتون بیشتر راجع به کسبوکارهای مجازی بگید

    • فاطمه ناصری says:

      خیلی عالی بود مخصوصا بخش سیگنال واتساپ واقعا نمیدونستم اینقدر واتساپ اطلاعات برمیداره. به نظرتون امکان داره فیلتر‌بشه؟

      • مجله اینترنتی هایکدز says:

        سپاس نظر لطفتونه
        والا امکان داره فیلتر بشه، امکان هم نداره این مورد رو دقیق نمیتونم نظر بدیم

  3. داریوش علی نیا says:

    از این تیم پویا توقعات بیشتری میره برای انتشار ماهنامه ها
    بعدی رو بترکونید…

    • مجله اینترنتی هایکدز says:

      سپاس نظر لطفتونه.
      خوشحالیم که عزیزانی همراه ما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *